שלום רויטל,
החשש מאוד מובן, אבל חשוב להתמודד איתו בדרך יעילה.
מזכירה לך, שע"פ הנחיות פיקוד העורף, יש מספיק מלאי במדינה, והסופרים יהיו פתוחים, גם היום כשיש מגבלת תנועה. בסגר מוחלט, תהיה דחיפה של מזון לבתים. אף אחד לא ימות ברעב.
מצד שני, לפני עידן הקורונה, ההמלצה היתה לשמור בבית מלאי חרום למספר ימים (מלחמות, רעידות אדמה וכו' :( )
אני מציעה לעבוד בצורה מסודרת:
בשלב הראשון, לשבת ולהכין רשימה של המלאי שאתם חושבים שכדאי שיהיה בבית כדי שתרגישו רגועים. תחליטו לכמה זמן אתם צריכים שהמלאי יספיק - שבוע, שבועיים? יותר מזה זה כנראה ממש מיותר.
אפשר גם לחלק את המלאי לפי תקופות:
לשבוע הראשון לכלול גם אספקה טריה של מוצרי מקרר.
מלאי לתקופה ארוכה יותר של מוצרים יבשים כמו אורז, פסטה, קיטניות וכו' - תשתדלי שזה יהיה רק דברים שאתם באמת משתמשים בהם.
ממש לעשות תפריט יומי, לחשב כמה אורז צריך, כמה פסטה, וכו'.
בשלב השני לעבור על כל המצרכים שכבר יש בבית. זו הזדמנות מעולה לעבור מוצר מוצר, לבדוק את תאריך הפג תוקף שלו, לרשום כמה יש, ולסדר בארון כך שתשתמשו באילו שקרובים לסוף חייהם ראשונים, ולא תגיעו למצב שזורקים הרבה אוכל פג תוקף. אגב, לפני שזורקים אוכל שהתאריך שלו פג תוקף, כדאי לבדוק אם הוא באמת מקולקל. תאריך פג תוקף זו המלצה.
בשלב השלישי החלטתם מה צריך, בדקתם מה יש, יודעים כמה חסר. וזה מה שרוכשים בקניה הבאה. ורק את זה. אין צורך בשום קניה אחרת למלאי. את הקניות החדשות שמים מאחור, ומשתמשים קודם במוצרים הישנים.
מעכשיו, בכל פעם שמוציאים משהו מהמלאי - רושמים שצריך לרכוש את הפריט הזה.
זה הרגל שעוזר להמנע מרכישות מיותרות גם בימים רגילים. כשתעבור הקורונה, אפשר יהיה לשקול להוריד את הכמויות במלאי, ואז תהיה תקופה של ירידה בהוצאות.
מקווה שעזרתי
אפשר לפנות אלי בפרטי 053-8989767
0538989767