שלום אורי,
ישנן סיבות רבות בעקבותיהן מוגשת במצב של ניכור הורי תביעה. ישנן דרגות שונות של ניכור הורי. בנסיבות מסוימות, הילד מתעלם לחלוטין מאחד ההורים, בתרחיש כזה הוא מסרב להיפגש עם ההורה, ובמקרים קיצוניים הוא מסרב אף לדבר בטלפון עם ההורה. ההגדרה של ניכור הורי היא גם מצב בו ילד אינו מכבד את אחד ההורים או מגיב להוראות של אותו הורה. לעיתים ההורה מגלה לאחר הגירושים שהילד לא מעוניין להיות בקשר עימו, מה שעלול להשפיע רגשית על אותו ההורה. כדי להימנע מתהליכי גירושים קשים אשר משפיעים על היחסים בין הורים לילדיהם, מומלץ לעבור את התהליך עם עזרתה של עורכת דין ומגשרת מוסמכת, כמו סתיו כהן, אשר בעלת כל הידע הדרוש והניסיון הרב לטפל בנושאים מורכבים של גירושין.
הסיבות לניכור נגרמות פעמים רבות על ידי הורה אחד שמתמרד נגד השני. ההורה שמרחיק את ההורה השני עושה זאת מתוך כוונה ברורה לנתק את ההורה מהילד, אחד הגורמים שעשויים לתרום לכך הוא חשש שהדרישות למשמורת משותפת יתמלאו, שכן, אם ההורה השני ינוכר, האפשרות הזו תרד מהפרק. לפעמים הגורם הוא כלכלי בו ההורה רוצה לוודא שיקבל מזונות מההורה השני, ולפעמים האמונה של אחד ההורים היא שהורות משותפת אינה תורמת לטובת הילד.
אם אחד ההורים חש כי מתנהל נגדו תהליך של ניכור הורי, הוא יכול להגיש בעקבות ניכור הורי תביעה בבית המשפט. מעטים האנשים שעוברים את תהליך הגירושין מתוך הסכמה ושומרים על כבוד הדדי ויחסים ידידותיים. גירושין תוך סכסוך וטינה בין ההורים יכול לגרום לכך שיווצר ניכור של ילד כלפי אחד ההורים. בכתב התביעה יש לפרט את הסימנים והתסמינים של ניכור הורי וכן את העזרה אותה מבקשים מבית המשפט. הסבירות שההורה השני יסומן כהורה מנוכר עולה במידה שהטענה היא ספציפית, מנומקת היטב ונתמכת בהוכחות מהימנות. לאחר הגשת התלונה, בית המשפט יזמן את הצדדים לדון בטענות ההורים. כדי להביא את הטענה שלכם באופן מנומק ומקצועי היעזרו בשירותי עורך דין מיומן ומנוסה לענייני משפחה, כמו עורכת הדין סתיו כהן.
0547745264